VESTI

Najnovije vesti sa naših terena

Krajinović drugi reket Srbije!

07. novembra 2017

Na konferenciji za štampu, održanoj u našem klubu, Filip Krajinović je predstavnicima sedme sile otkrio da takmičenje u Parizu nije prošlo kao što je planirao. Umesto da uživa u fudbalskoj utakmici u Londonu, tog četvrtka igrao je meč osmine finala na Mastersu u Parizu. 

 “ Imao sam karte za Arsenal i planirao sam sa društvom da idem na utakmicu, ali mi je Pera (trener) rekao –  Čoveče, šta to radiš, imaš turnir u Parizu. Odgovorio sam mu da ne znam u čemu je problem, jer nikad u životu nisam prošao prvo kolo i da ću uspeti sve da stignem. On me je urazumio i hvala mu na tome. On je verovao, a ja nisam“, rekao je Krajinović i dodao:

„Već sam društvu u Somboru zakazao čast za to što sam se vratio u prvih 100, ali sam i to morao da otkažem jer sam u Parizu ostao duže nego što sam mogao da pomislim. Ali, dobro, napraviću žurku sad kao 33. na svetu. Nije loše ispalo“.

Filip je takođe izjavio da mu je žao što nije imao priliku da odmeri snage sa Nadalom.

„Video sam da mogu da igram najbolje na svetu. Pobedio sam Iznera i Kverija, igrače koji su se borili za Završni Masters. Bio sam spreman i za Nadala. Imao sam taktiku za Nadala, planirao sam da u tom meču budem agresivan. Spremio sam se, gledao sam neke njegove mečeve i hteo da igram. S jedne strane sam srećan jer mi je predao, pošto sam prošao u polufinale, ali bih delom voleo i da smo odigrali. Siguran sam da ćemo se sastati u budućnosti, možda već sledeće sezone, a ja mu želim brz oporavak.“

Pored Novaka Đokovića, Filip je drugi srpski teniser koji je izborio u muškom singlu finale na Mastersima.

„Radio sam mnogo i trenutno sam na 33. mestu. Nisam očekivao da ću se tako brzo probiti, ali je Pariz bio izuzetan. Srećan sam što ću sledeće godine igrati sve velike turnire sa najboljim igračima i nadam se ću uskoro doći do Top 10“.

Krajinović je pre ovog Mastersa, učestvovao na još samo četiri – Monte Karlo 2016. (prva runda), Majami 2015 (druga runda), Indijan Vels 2015. (prva runda), Majami 2010. (prva runda).

Nakon konferencije za štampu održanoj u našem klubu, Filip odlazi na zaslužni odmor, a nakon toga kreće sa pripremama za nove pobede! 

 

 

KLJUČNE REČI:

POSLEDNJE VESTI

Teniski kamp na Zlatiboru za igrače do 14 godina

Teniski klub Đukić organizuje Kamp na Zlatiboru za decu do 14 godina, u terminu od 18.7. do 24.7.2018. godine. Aranžman u iznosu od 350€ obuhvata: smeštaj 6 noći sa punim pansionom u centru „Zlatibor Springs“ aktivni teniski trening u trajanju od 4 […]

više...

U prodaji karte za meč Srbija – SAD

Izvor: Teniski savez Srbije   MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA 2018. ( SRBIJA – USA OD 02. DO 04. FEBRUARA 2018, HALA ČAIR, NIŠ)    Počela je prodaja karata za meč prvog kola Dejvis kup takmičenja  između selekcija […]

više...

Novogodišnja proslava Teniskog kluba Đukić

Prošlog vikenda okupili smo naše male i velike igrače i zajedno sa njihovim roditeljima proslavili uspehe koje su ostvarili u 2017. godini.  Najmlađima je Deda Mraz podelio poklone nakon zajedničke partije tenisa, a kada su ga ispratili na Severni pol, […]

više...