SPORTSKA MASAŽA

Intezitet i učestalost sesija masaže se određuje i preporučuje individualno, na osnovu konkretnog problema i cilja masaže.

 

Sportska masaža povećava izdržljivost i poboljšava kondiciju sportista. Deli se na: 

  • pripremu koja se primenjuje pre treninga ili utakmice u cilju poboljšanja metabolizma mišića, prevencije sportskih povreda i smanjenja mogućnosti ponovnog povređivanja
  • relaksirajuću koja se primenjuje posle treninga ili utakmice u cilju resorbovanja produkta metabolizma iz mišića (npr. mlečne kiseline)

60 minuta2500 dinara
45 minuta 2000 dinara

Antistres masaža je kombinacija terapeutske masaže leđa i relaks masaže nogu. Masaža leđa ima terapeutski efekat u smislu uklanjanja hroničnog bola i relaksacije. Relaks masaža nogu dodatno relaksira telo nakon terapeutske masaže leđa. Pogodna je za eliminaciju stresa, podsticanje psihičkog opuštanja, opuštanje mišićnog tkiva, ubrzavanje cirkulacije, smanjenje glavobolje, razbijanje čvorića koji su nastali od produkta metabolizma (mlečne kiseline), za podsticanje boljeg disanja, brži oporavak posle sportskog treninga ili utakmice. Omogućava brži oporavak posle sportskih povreda, kao i postoperativni oporavak. Takođe je pogodna za regulisanje telesne težine. 

60 minuta2800 dinara
45 minuta2400 dinara

Relax masaža se primenjuje sa ciljem odmora i opuštanja i deluje sedativno. U toku masaže je dodir terapeuta nežan i umeren. Poboljšava cirkulaciju, obim pokreta, oslobađa od niskog stepena bola, i opušta telo i um oslobađajući od stresa. Deluje na kožu i potkožno tkivo, na mišiće, krvotok, limfotok, zglobove i na nervni sistem. 

60 minuta2600 dinara
45 minuta2200 dinara

Terapeutska masaža leđa je kombinacija lekovite masaže i masaže za relaksaciju. Deluje na kožu i potkožno tkivo, poboljšava krvotok i limfotok, deluje na zglobove, mišiće i nervni sistem. Primenjuje se ne samo za opuštanje celog tela, već i kao pomoć u podizanju energije, bržem oporavku od povreda ili oboljenja, i podizanju nivoa opšteg zdravstvenog stanja. 

30 minuta2000 dinara

Parcijalna masaža se primenjuje kod određene regije tela koja treba da se tretira- ruke, noge, leđa, određeni zglob.

30 minuta2000 dinara

Refleksologija stopala. Na stopalu se nalazi 7000 nervnih završetaka i refleksološke tačke naših organa i energetskih centara. Stimulacijom tačaka na stopalima stimulišu se nervni završeci koji šalju lekovite informacije preko neuroloških puteva za sve delove tela. Masaža stopala je jako povezana sa akupresurom i kombinacija ove dve značajne tehnike dovodi do balansa životne energije.Refleksologija stopala i akupresura su kompatibilni i čine efikasnu holističku terapiju koja daje odlične rezultate. Masažom i akupresurom tačaka na stopalu možemo odblokiramo energetske limfne puteve, izbacimo nagomilanu tečnost u organizmu, otklonimo stres i anksioznost, stimulišemo unutrašnje organe i uklonimo bolove kada je nemoguća masaža bolnih mesta. 

45 minuta2500 dinara

Istezanje. Da biste razvili gipkost tela, potrebno je raditi vežbe istezanja. Fleksibilnost (gipkost) pozitivno utiče na mišiće i zglobove i doprinosi prevenciji povreda, pomaže smanjenje upale mišića i poboljšava efikasnost u svim fizičkim aktivnostima. 

20 minuta1200 dinara
30 minuta1600 dinara
40 minuta2000 dinara

Prednosti istezanja: Uspešno zagrevanje i opuštanje mišića u toku treninga; poboljšanje fleksibilnosti, mišićne snage i izdržljivosti; smanjenje upale, nelagodnosti i bola u mišićima; povećanje obima pokreta; bolja pokretljivost mišića i zglobova; sprečavanje nastanka tegoba u donjem delu leđa i karlice; pravilno držanje tela; lakoća kretanja 

Termin za masažu potrebno je zakazati najkasnije dan unapred, putem telefona 061/ 1724-575,  011/3187-690

Poslednje vesti

Marko Šavija drugi na OP Beograda za dečake do 10 godina

Naš Marko Šavija osvojio je drugo mesto na Otvorenom Prvenstvu Beograda za dečake do 10 godina (zeleni nivo), odigranom u Tennis Club Privilege. Njega je u finalu savladao Mihailo Topić rezultatom 2-0, osvojivši turnir bez izgubljenog seta. Čestitamo Marku na […]

više...

Proslava povodom petog rođendana portala Mali Igrači u TK Đukić

Portal Мали играчи povodom svog 5. rođendana organizovao je „žurku-druženje-takmičenje“ u našem klubu u nedelju 18. novembra od 19 – 20.30h. Najmlađi su se takmičili u timskom tenisu a nakon pošteno osvojenih nagrada zabavljali uz muziku i posluženje. 

više...

Iris Kresović osvojila OP Beograda za devojčice do 10 godina

Čestitamo našoj Iris Kresović na osvojenom Otvorenom prvenstvu Beograda za devojčice do 10 godina (zeleni nivo), održanom u TK Top Ten! Iris je u finalu pobedila Anastasiju Čolović rezultatom 2-0 i tako osvojila turnir bez izgubljenog seta. Bravo!   

više...